En verksamhet inom högkänslighet

Hej kära Du som hittat hit! Jag är så glad, för att Du är här!

Efter många år av psykisk ohälsa så har jag äntligen kommit vidare. Jag har fått hjälp och stöd från samhället. Jag har börjat värdesätta mig själv och min unika person och att lära mig skapa rum för välmående. Äntligen. Det är inte lätt, det är en kontiuerlig process att i denna världen vårda sin högkänslighet och balansera den. Men det går att göra det, även om det in emellan är lätt att förlora perspektivet.

Jag som bloggar och driver denna hemsida har utöver min högkänsighet asperger syndrom. Men jag kommer att fokusera på högkänslighet här på denna sida. Och jag är här för att nå ut till andra som liksom jag själv har ett högkänsligt nervsystem och särskilda behov kring det här med att balansera sin tillvaro och livssituation. Det finns mycket vi kan göra för att ta hand om oss själva och ta ansvar för vår situation. Men det är svårt att ge utrymme åt detta.

Det kräver som sagt arbete, och det är lätt att man känner sig ensam på vägen. Ensamhet är inte en gynsam känsla när man står inför ett stort och svårt arbete med att lyfta sig själv och förändra sitt liv. Därför vill jag nu ta av min tid och ge mitt stöd och engagemang till andra som behöver det. Jag tror på att ge och få och att vi tillsammans kan hjälpa till att lyfta varandra.

Jag håller på att skriva en lång kortversion om min egen personliga historia under fliken "om mig" i menyn. Historian är under progress, och eftesom jag skriver i "real tid" direkt här på hemsidan, är den inte väldigt bra formulerad, ännu, men jag är i ett flow nu, och det får utvecklas med tiden:) Hur som helst, där kan du om du vill få en inblick i bakgrunden till varför jag nu satsar på det här.

Jag satsar på en verksamhet inom det här med högkänslighet, därför att jag måste ägna mig åt någonting som ligger mig varmt och hjärtat och känns meningsfullt. Det är en del av mitt eget arbete för balans och välmående. Att människor mår bra är viktigt för mig, och att veta hur många högkänsliga som far illa i detta samhälle är inte någonting jag kan se bortom utan att må dålgit av det. Jag måste agera, på något sätt. Samtidigt behöver jag leva, så varför inte göra ett försök att slå ihop det. Jag kommer att skapa en kurs som tar den högkänsliga med på en resa i att förstå sin högkänslighet - värdesätta den - och vårda den! Thats it! Den kommer att vara kraftfull och konkret och fokus genom hela resan kommer att vara temat som den här hemsidan haft från början - gemenskap! För att klara av den där resan mot högkänslig balans så krävs att man får stöd. Stöd är så väsentligt i detta arbete. Och något som vi nog överlag saknar från samhällets håll. 

Jag har börjat förbereda en bunt nyhetsbrev som jag snart kommer att börja skicka ut till de som prenumererar på mitt nyhetsbrev och är nyfikna på att få del av innehållet jag nu börjar skapa för denna sida.  Så om du tror att det här kan vara något för dig så anmöl dig gärna till nyhetsbreven, så kommer du inte att missa det! 

Varma högkänliga hälsningar från Mathilde

 

 

19 okt 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)